Begeleiding voor Kinderen: Ruimte voor Groei

In mijn praktijk verwelkom ik kinderen die te maken hebben met uitdagende gedachten, overweldigende emoties en terugkerende angsten. Is er een blokkade ontstaan in de ontwikkeling van je kind, op welk vlak dan ook, en lijkt deze te zijn vanuit angst, onrust en/of onbegrip  dan help ik jou kind graag om op zoek te gaan naar de kern en stappen te zetten naar gezonde groei.

Ontspannen Ontmoetingen en Creatieve Activiteiten

Onze ontmoetingen vinden plaats in een ontspannen sfeer, vaak vergezeld van creatieve activiteiten zoals tekenen, knutselen, bakken, of wandelingen in de natuur. Tijdens deze activiteiten ga ik in gesprek met jou kind en proberen we de kern te achterhalen van wat jouw kind lijkt tegen te houden in zijn of haar ontwikkeling.

IEMT (Integral Eye Movement Therapy): Verkenning van Nieuwe Perspectieven

Wanneer we de oorsprong van het ongemak hebben gevonden, maak ik gebruik van IEMT. Door gerichte vragen en geleide oogbewegingen, waarbij jouw kind mijn vingers of een voorwerp volgt, verkennen we nieuwe perspectieven en proberen we een bredere en meer gebalanceerde kijk te krijgen op de uitdagingen die het kind meebrengt.

De Doolhof en IEMT

Stel je het volgende voor: Je kind staat in het midden van een doolhof en probeert de uitgang te vinden. Telkens weer komt het in dezelfde doodlopende gang terecht waar ook nog een tijger in rondloopt. Het kind heeft een kaart gekregen om de juiste weg te vinden maar mag alleen met een loep naar de kaart kijken. Het ziet slechts een klein stukje van de kaart, misschien zelfs alleen maar die doodlopende gang met de tijger. IEMT zorgt ervoor dat je kind verder kan kijken dan dat kleine stukje onder de loep, met IEMT halen we de loep weg en kan het kind naar de hele kaart kijken, gemakkelijker de doolhof verlaten en gebruik maken van hulpbronnen die het eerst niet zag. Het krijgt overzicht en wellicht ontdekt jouw kind dat de situatie anders is dan het dacht.


Hulp nodig? Neem gerust contact op!

Als wat je hebt gelezen resoneert met de ervaringen van jouw kind, twijfel dan niet om contact op te nemen. Of het nu gaat om lastige gedachten, overweldigende emoties of terugkerende angsten die het pad van jouw kind belemmeren, je bent van harte welkom. Samen gaan we in een ondersteunende omgeving de kern van de uitdagingen verkennen, met als doel een bredere en evenwichtige kijk op het leven te bereiken. Jouw kind staat er niet alleen voor, en ik sta klaar om te ondersteunen op weg naar een leven met meer welzijn en voldoening.